Üle pika aja sain jälle laupäeva hommikuks Rohelise maja hõrgutisi. Mmmmmm need maitsevad endiselt sama hästi. Seekord kostitasin ennast peterselli-juustusaiaga, õuna-kohupiimakoogiga ning pagaritädi soovitusel proovisin ka uusi maiuseid, mille nime ma päris täpselt ei mäletagi aga igatahes on nad valmistatud hernejahust- superhead njaam njaam:) Jälle üks põhjus sinna tagasi minna…
About my cakes...cakes by others...places I love..just sharing a little bits of my life and passion :)
Sunday, August 28, 2011
Rohelise maja pood ja kohvik Viljandis
Thursday, August 25, 2011
Mmmesi
Pealinnas pidin päris kaua neid taga otsima, kuna nad kuuluvad ökotoodete alla. Küsisin neid ökopoodidest ja sain teada, et Tallinnas vist müüakse ainult ühes ökopoes neid vahvleid. Kuid kuid kuid Minu ÕNNEKS on Tallinna Kaubamaja Toidumaailmal ka selline tore mitmekesine ökoriiul, kust oma maiuspala üles leidsin.
Kes tahab midagi tõeliselt magusat ja samas tervislikku siis teab kuhu minna..:)Ahjaa nende juurde sobib ideaalselt värske piparmündi-melissi tee mmmmmmmmh!
Wednesday, August 17, 2011
Oooh cheesecake
Yesterday I felt like I wanna bake a cheesecake wt Domino cookies. For that I ordered specially mint Domino's from Finland cause we don't have them in Estonia. Don't mess wt original Dominos cause mint taste is what makes it special.
Here is the recipe:
350g Domino mint cookies
50g butter
100g Milka's white chocolate
1dl whipped cream
600g cream cheese ( Creme Bonjour)
3 big eggs
1tblsp cornstarch
Crush cookies in the food processor. Mix 225g cookies with melted butter and press them on the cake base.
Put whipped cream and chocolate in the pot and heat it when it's melted. After let it cool down.
For the filling mix carefully cream cheese, eggs, cornstrach and melted chocolate.
Pour the mix on the cookies and the other part of crushed cookies (125g) strew on the filling.
Bake it 45 minutes on 170 degrees.
It tastes better when it's served cooled!
Valmistamine:
Peenesta küpsised köögikombainis. Sega 225g küpsistest sulavõiga ühtlaseks ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26cm koogivormi põhja.
Pane vahukoor ning tükkideks murtud valge shokolaad potti ning kuumuta tasasel tulel, kuni shokolaad on sulanud. Lase veidi jahtuda.
Täidise jaoks sega köögikombainis toasoe toorjuust, munad, maisitärklis ning sulatatud valge shokolaad ühtlaseks.
Kalla segu küpsisepuru põhjale. Puista ülejäänud küpsisepuru (125g) ühtlaselt koogile ning patsuta kergelt kinni.
Küpseta 170-kraadises ahjus 45 minutit. Tõsta ettevaatlikult ahjust välja ning lase enne serveerimist täielikult jahtuda.
Kõige paremini maitseb otse külmkapist võetult külmana!:)
Tuesday, August 16, 2011
Peaaegu täiuslik laupäev.../Almost perfect saturday...
Jah peaaegu täiuslik kuna lõunasöök oli natuke tooreks jäetud aga sellest juba hiljem.
Laupäeval otsustasin pealinna külla sõitnud sõbrantsile pakkuda meeldejäävat linnakülastust. Hommikul kell 10 oli juba äratus(juba- kuna saime magama alles kell 4 varahommikul:) ja ega siis pikka juttu polnudki vaid tuli sammud seada vanalinna suunas, et kostitada korisevat kõhtu maitsva hommikusöögiga.
Lohusalu
Bonaparte
Laupäeval otsustasin pealinna külla sõitnud sõbrantsile pakkuda meeldejäävat linnakülastust. Hommikul kell 10 oli juba äratus(juba- kuna saime magama alles kell 4 varahommikul:) ja ega siis pikka juttu polnudki vaid tuli sammud seada vanalinna suunas, et kostitada korisevat kõhtu maitsva hommikusöögiga.
Kindel valik oli Pikal tänaval asuv Bonaparte'i kohvik, kuna sealt saab hommikuti parimaid värskeid saiakesi, kooke, quiche ja tarte. Kes muidugi midagi toekamat soovib leiab ka seda, näiteks Baguette erineva täidisega ja omletti. Ning muidugi on seal väga hea latte, värskelt pressitud apelsinimahl ja erinevad teesordid.
Kohvik ise on väga lihtsalt ja minimalistlikult sisustatud kuid hubane. Teenindus annab võib-olla natuke soovida aga selle kompenseerib saadaval olev hea kraam :)
Soovitan külastada ka kohviku kõrval asuvat Bonaparte'i Delid. Sealt saab kaasa osta neid samu värskeid saiakesi, koha peal valmistatud küpsiseid, veine, moose, käsitsi valmistatud jäätist (viimati proovisin basiiliku jäätist, mis oli väga huvitava maitsega), tarte, tellida torte jpm. Rohkem informatsiooni leiate siit: www.bonaparte.ee/deli/tutvustus
Minu lemmikud hetkel on Macaroon küpsised, mida hetkel minu arust kuskil mujal pealinnas saadaval pole..Soovitan proovida äkki hakkab meeldima!:P
Pärast seiklusi vanalinnas oli aeg liikuda välja valitud lõunasöögi koha poole. Kuna oli megailus ja soe ilm läksime Lohusallu. Olen seal kunagi aastaid tagasi töötanud ja teadsin, et seal on head söögid ja imeline vaade merele..enam paremaks minna ei saa eksju:) Tõesti vaade oli endiselt ilus ja tore aga tellitud ahjulõhe oli kahjuks veel üles sulamatta, mis rikkus natuke kogu seda "imelist ja ilusat". Aga lõpp hea kõik hea..viisin kindlalt oma ahjulõhe tagasi teenindajale ja ütlesin, et ei kavatsegi seda süüa ning palusin asemele värske salati grillitud lõhega. Sain!! ja maitses keskmiselt hästi, nii hästi, et kõht sai mõnusalt täis ja natuke peale ka:)
Wednesday, August 10, 2011
Pierre mon amour et la joie
Kui esimest korda Josephinet ja Chocolaterie'd külastasin teadsin kohe, et viimaseks korraks need külastused ei jää. Need kaks kohvikut on mulle nii südamelähedaseks saanud oma hubase ja boheemlasliku atmosfääriga ja mis peamine sealt saab kindlalt ülelinna parimaid shokolaadi- ja toorjuustutorte ning käsitsi suure hoole ja armastusega valmistatud shokolaaditrühvleid.
Tõelisele magusasõbrale soovitan oma lemmikut valgeshokolaadi toorjuustu tordilõiku, mis serveeritakse päris vahukoore ja toormoosiga :) ning kõrvale üks paras kruusitäis caffe lattet. Kes aga nii suur maiasmokk pole võib proovida Porteri tordilõiku, mis on valmistatud tumedast shokolaadist. Selle juurde sobib oivaliselt üks kuumshokolaad, mis on ka üks parimaid, mida siiani saanud olen.
Mõtlesin, et kirjeldaks mõlemat kohvikut natuke:
Chocolaterie meeldib mulle suviti rohkem, kuna see asub nii mõnusalt vaikses ja boheemlaslikult kujundatud hoovikeses Vene tänavast sisse põigates. Aeg-ajalt mängivad seal pilli mõned muusikud, kes mängivad muusikat, mis harmoneerub kujundatud keskkonnaga ning loob romantilise meeleolu. Tihti võin unustada ennast tundideks head veini, parimat maiust ja mõnusat muusikat nautima.
Josephine- tänu sellele kohale hakkasin ma Edit Piaf'i ja Norah Jones'i kuulama!
Selle kohviku kujundus on mulle kuidagi rohkem lähedasemaks saanud. Talve- ja sügisõhtutel on seal alati nii hubane. Uksest sisse astudes tervitab mõnus shokolaadi lõhn, iga laua peal põlevad küünlad ja taustaks kõlab mõnus muusika.
Siin ka kodulehekülg: www.pierre.ee
I knew straightly when I first visited Josephine and Chocolaterie that this isn't gonna be the last time. Those two cafes are certainly my favorites cause there is cozy and bohemian and ofcourse the main reason is that there you can get city's best cheese- and chocolatecake and handmade chocolate truffles.
Those who really love goodies I recommend white cheesecake what comes with natural whipped cream and jam. You should order a big cup of caffe latte too, it's very good there. And those who aren't so into goodies I recommend cake named Porter which is made from dark chocolate. Certainly try it wt hot chocolate which is one of the best I have tried.
Here are a little description for both cafes:
I like Chocolaterie better on summertime cause it's located on the courtyard in Tallinn's oldtown and it's very nicely decorated. Time to time there are playing musicians and this music what they'r playing fits perfectly in this atmosphere. Sometimes I forget myself there for hours to enjoy good wine, best cake and good music.
Thanks to Josephine I like to listen Norah Jones and Edit Piaf. Somehow is the decoration of Josephine more close to my soul. There is always so cousy on winter- and autumn nights. If you step in from the door you can feel the scent of fresh chocolate, there are candles on every table and you can hear enjoyable music playing on the backround.
Here are some pictures:
Tõelisele magusasõbrale soovitan oma lemmikut valgeshokolaadi toorjuustu tordilõiku, mis serveeritakse päris vahukoore ja toormoosiga :) ning kõrvale üks paras kruusitäis caffe lattet. Kes aga nii suur maiasmokk pole võib proovida Porteri tordilõiku, mis on valmistatud tumedast shokolaadist. Selle juurde sobib oivaliselt üks kuumshokolaad, mis on ka üks parimaid, mida siiani saanud olen.
Mõtlesin, et kirjeldaks mõlemat kohvikut natuke:
Chocolaterie meeldib mulle suviti rohkem, kuna see asub nii mõnusalt vaikses ja boheemlaslikult kujundatud hoovikeses Vene tänavast sisse põigates. Aeg-ajalt mängivad seal pilli mõned muusikud, kes mängivad muusikat, mis harmoneerub kujundatud keskkonnaga ning loob romantilise meeleolu. Tihti võin unustada ennast tundideks head veini, parimat maiust ja mõnusat muusikat nautima.
Josephine- tänu sellele kohale hakkasin ma Edit Piaf'i ja Norah Jones'i kuulama!
Selle kohviku kujundus on mulle kuidagi rohkem lähedasemaks saanud. Talve- ja sügisõhtutel on seal alati nii hubane. Uksest sisse astudes tervitab mõnus shokolaadi lõhn, iga laua peal põlevad küünlad ja taustaks kõlab mõnus muusika.
Siin ka kodulehekülg: www.pierre.ee
I knew straightly when I first visited Josephine and Chocolaterie that this isn't gonna be the last time. Those two cafes are certainly my favorites cause there is cozy and bohemian and ofcourse the main reason is that there you can get city's best cheese- and chocolatecake and handmade chocolate truffles.
Those who really love goodies I recommend white cheesecake what comes with natural whipped cream and jam. You should order a big cup of caffe latte too, it's very good there. And those who aren't so into goodies I recommend cake named Porter which is made from dark chocolate. Certainly try it wt hot chocolate which is one of the best I have tried.
Here are a little description for both cafes:
I like Chocolaterie better on summertime cause it's located on the courtyard in Tallinn's oldtown and it's very nicely decorated. Time to time there are playing musicians and this music what they'r playing fits perfectly in this atmosphere. Sometimes I forget myself there for hours to enjoy good wine, best cake and good music.
Thanks to Josephine I like to listen Norah Jones and Edit Piaf. Somehow is the decoration of Josephine more close to my soul. There is always so cousy on winter- and autumn nights. If you step in from the door you can feel the scent of fresh chocolate, there are candles on every table and you can hear enjoyable music playing on the backround.
Here are some pictures:
Ise tehtud,hästi tehtud!/Self-made well-done!
Eile oli üks kummaline päev, tekkis nii palju huvitavaid ja häid ideid. Otsustasin ühe nendest ka kohe järgi proovida. Tuli mõte teha täiesti teistmoodi küpsisetorti. Kui tavaliselt on küpsisetordid (vähemalt minu valmistatud) eriti magusad maiuspalad, siis seekord valmistasin mahedalt mahlase ja pigem hapuka tordi. Lisasin pilte ka, kellele meeldima hakkas siis retsepto on allpool;)
Yesterday was a weird day cause so many interesting and good ideas came to my mind and I decided to try one of them. I was making unusual cookie cake, usually my cookie cakes are very sweet but this time it came out very juicy and a little bit sour. Add some pictures too;)
Vaja läheb:
2 pakki Selga küpsiseid (vanilje, võib ka apelsini tükkidega. Sellest kogusest jagub 8le inimesele)
2-3 kiivit
1 sidrun
150g porgandeid (valisin beebiporgandid kuna need on magusamad ja mahlasemad)
500g Ricotta kohupiimakreemi
1 väike pakk vahukoort
suhkrut (kogus oma maitse järgi)
vaniljesuhkur (kogus oma maitse järgi)
peale riivimiseks umbes 25-50g tumedat shokolaadi, vastavalt sellele kui suur sõber oled:)
Valmistamine:
1.Põhikreemisegu- vahusta vahukoor, lisa suhkur ja vaniljesuhkur ning sega omavahel ricotta kohupiimakreemiga. Seejärel jaota segu erinevatesse anumatesse neljaks portsjoniks.
2.Sidrunikreemisegu- riivi terve sidrun võimalikult peenikese riiviga ja pigista juurde sidrunimahl, lisa suhkrut ja seejärel põhikreemisegu.
3.Kiivikreemi jaoks purusta kiivid saumiksriga, lisa natuke suhkrut ja siis põhikreemisegu.
4.Porgandikreem- riivi porgandid, lisa suhkrut ja sega juurde põhikreemisegu.
Ja siis polegi muud, kui küpsised korraks kohvi või tee seest läbi kasta ning hakata kihte laduma ja nende vahele kreemi loopima. Kõige peale määrisin põhikreemisegu, kui seda rohkem üle jääb võib kogu tordi sellega ümbert ära kaunistada ja kõige lõpuks shokolaadi puru peale raputada. Head maiustamist!
See porgandi-ricottakreem oli nii hea, et mul tuli veel paar mõtet kuidas seda kasutada saaks. Varsti-varsti proovin järgi ja annan teada, kuidas õnnestus.
Yesterday was a weird day cause so many interesting and good ideas came to my mind and I decided to try one of them. I was making unusual cookie cake, usually my cookie cakes are very sweet but this time it came out very juicy and a little bit sour. Add some pictures too;)
Vaja läheb:
2 pakki Selga küpsiseid (vanilje, võib ka apelsini tükkidega. Sellest kogusest jagub 8le inimesele)
2-3 kiivit
1 sidrun
150g porgandeid (valisin beebiporgandid kuna need on magusamad ja mahlasemad)
500g Ricotta kohupiimakreemi
1 väike pakk vahukoort
suhkrut (kogus oma maitse järgi)
vaniljesuhkur (kogus oma maitse järgi)
peale riivimiseks umbes 25-50g tumedat shokolaadi, vastavalt sellele kui suur sõber oled:)
Valmistamine:
1.Põhikreemisegu- vahusta vahukoor, lisa suhkur ja vaniljesuhkur ning sega omavahel ricotta kohupiimakreemiga. Seejärel jaota segu erinevatesse anumatesse neljaks portsjoniks.
2.Sidrunikreemisegu- riivi terve sidrun võimalikult peenikese riiviga ja pigista juurde sidrunimahl, lisa suhkrut ja seejärel põhikreemisegu.
3.Kiivikreemi jaoks purusta kiivid saumiksriga, lisa natuke suhkrut ja siis põhikreemisegu.
4.Porgandikreem- riivi porgandid, lisa suhkrut ja sega juurde põhikreemisegu.
Ja siis polegi muud, kui küpsised korraks kohvi või tee seest läbi kasta ning hakata kihte laduma ja nende vahele kreemi loopima. Kõige peale määrisin põhikreemisegu, kui seda rohkem üle jääb võib kogu tordi sellega ümbert ära kaunistada ja kõige lõpuks shokolaadi puru peale raputada. Head maiustamist!
See porgandi-ricottakreem oli nii hea, et mul tuli veel paar mõtet kuidas seda kasutada saaks. Varsti-varsti proovin järgi ja annan teada, kuidas õnnestus.
Tuesday, August 9, 2011
Mahlaselt magusad "ufod"
Kui täna koju jõudsin oli nälg nii suur, et oli vaja kiiruga midagi hamba alla pista, siis meenus, et ostsin pühapäeval "ufo" nektariine (nimetan neid "ufodeks" kuna ma ei mäleta, mis nende päris nimi oli aga minu arvates näevad nad välja nagu väikesed ufotaldikud). Igatahes otse külmkapist võetult külmalt süües olid need nii head, parajalt magusad ja mahlased. Soovitan!



Monday, August 8, 2011
A piece of chocolate?
Hmm are you kiddin me? Just a piece isn't enough for me it's a tease! Probably there aren't no days if I'm not havin a chocolate. And what do you think I'm doin right now..yes you guessed right I'm eating a chocolate :) One of my good friend brought me a belgian chocolate which doesn't only taste good but it looks good too.
One of my favorites Milkas:)

Vanas töökohas sõin väga tihti neid maasika Milkasid, kahju, et neid enam maale ei tooda. Aga lugu on hoopis selline, et nad vist ei tahtnud enam näha, et ma neid nii tihti söön ja kinkisid mulle sünnipäevaks paraja portsu, et saaksin oma isu shokolaadist täis söödud. Kahjuks või õnneks see neil ei õnnestunud :)
Leidsin netist ühe väga hea ütlemise:
"There's nothing better than a good friend, except a good friend with chocolate" (Linda Grayson)
Sunday, August 7, 2011
Nädalavahetus
Nädalavahetus oli natuke nostalgiline, sõin soolaube, mida viimati valmistas mulle mu vanavanaema ja need olid endiselt nii-nii head! Lisan ka pildi, mis võib-olla pole nii-nii ahvatlev aga uskuge mind välimus on sellel korral petlik. Pealegi oad on väga kasulikud, kuna neis on palju kiudaineid ja valke. Ja mu kõht on siiani täis tikritest ja kuumaasikatest, nüüd võib vist küll sügisele vastu astuda, kuna C-vitamiini varud peaksid päris head olema:)


This weekend was a little bit nostalgic I ate salted beans, my great-grandmother just to make them for us and they were so good. Add picture too which isn't so jummy but believe me..this time is the look deceptive. I'm so stuffed with gooseberries and wild strawberries I can definitely welcome autumn now cause my reserve of C-vitamines are totally filled up:)



