Wednesday, August 10, 2011

Pierre mon amour et la joie

Kui esimest korda Josephinet ja Chocolaterie'd külastasin teadsin kohe, et viimaseks korraks need külastused ei jää. Need kaks kohvikut on mulle nii südamelähedaseks saanud oma hubase ja boheemlasliku atmosfääriga ja mis peamine sealt saab kindlalt ülelinna parimaid shokolaadi- ja toorjuustutorte ning käsitsi suure hoole ja armastusega valmistatud shokolaaditrühvleid.
Tõelisele magusasõbrale soovitan oma lemmikut valgeshokolaadi toorjuustu tordilõiku, mis serveeritakse päris vahukoore ja toormoosiga :) ning kõrvale üks paras kruusitäis caffe lattet. Kes aga nii suur maiasmokk pole võib proovida Porteri tordilõiku, mis on valmistatud tumedast shokolaadist. Selle juurde sobib oivaliselt üks kuumshokolaad, mis on ka üks parimaid, mida siiani saanud olen.
Mõtlesin, et kirjeldaks mõlemat kohvikut natuke:
Chocolaterie meeldib mulle suviti rohkem, kuna see asub nii mõnusalt vaikses ja boheemlaslikult kujundatud hoovikeses Vene tänavast sisse põigates. Aeg-ajalt mängivad seal pilli mõned muusikud, kes mängivad muusikat, mis harmoneerub kujundatud keskkonnaga ning loob romantilise meeleolu. Tihti võin unustada ennast tundideks head veini, parimat maiust ja mõnusat muusikat nautima.
Josephine- tänu sellele kohale hakkasin ma Edit Piaf'i ja Norah Jones'i kuulama!
Selle kohviku kujundus on mulle kuidagi rohkem lähedasemaks saanud. Talve- ja sügisõhtutel on seal alati nii hubane. Uksest sisse astudes tervitab mõnus shokolaadi lõhn, iga laua peal põlevad küünlad ja taustaks kõlab mõnus muusika.
Siin ka kodulehekülg: www.pierre.ee
I knew straightly when I first visited Josephine and Chocolaterie that this isn't gonna be the last time. Those two cafes are certainly my favorites cause there is cozy and bohemian and ofcourse the main reason is that there you can get city's best cheese- and chocolatecake and handmade chocolate truffles.
Those who really love goodies I recommend white cheesecake what comes with natural whipped cream and jam. You should order a big cup of caffe latte too, it's very good there. And those who aren't so into goodies I recommend cake named Porter which is made from dark chocolate. Certainly try it wt hot chocolate which is one of the best I have tried.
Here are a little description for both cafes:
I like Chocolaterie better on summertime cause it's located on the courtyard in Tallinn's oldtown and it's very nicely decorated. Time to time there are playing musicians and this music what they'r playing fits perfectly in this atmosphere. Sometimes I forget myself there for hours to enjoy good wine, best cake and good music.
Thanks to Josephine I like to listen Norah Jones and Edit Piaf. Somehow is the decoration of Josephine more close to my soul. There is always so cousy on winter- and autumn nights. If you step in from the door you can feel the scent of fresh chocolate, there are candles on every table and you can hear enjoyable music playing on the backround.
Here are some pictures:


































Ise tehtud,hästi tehtud!/Self-made well-done!

Eile oli üks kummaline päev, tekkis nii palju huvitavaid ja häid ideid. Otsustasin ühe nendest ka kohe järgi proovida. Tuli mõte teha täiesti teistmoodi küpsisetorti. Kui tavaliselt on küpsisetordid (vähemalt minu valmistatud) eriti magusad maiuspalad, siis seekord valmistasin mahedalt mahlase ja pigem hapuka tordi. Lisasin pilte ka, kellele meeldima hakkas siis retsepto on allpool;)
Yesterday was a weird day cause so many interesting and good ideas came to my mind and I decided to try one of them. I was making unusual cookie cake, usually my cookie cakes are very sweet but this time it came out very juicy and a little bit sour. Add some pictures too;)

Vaja läheb:
2 pakki Selga küpsiseid (vanilje, võib ka apelsini tükkidega. Sellest kogusest jagub 8le inimesele)
2-3 kiivit
1 sidrun
150g porgandeid (valisin beebiporgandid kuna need on magusamad ja mahlasemad)
500g Ricotta kohupiimakreemi
1 väike pakk vahukoort
suhkrut (kogus oma maitse järgi)
vaniljesuhkur (kogus oma maitse järgi)
peale riivimiseks umbes 25-50g tumedat shokolaadi, vastavalt sellele kui suur sõber oled:)

Valmistamine:
1.Põhikreemisegu- vahusta vahukoor, lisa suhkur ja vaniljesuhkur ning sega omavahel ricotta kohupiimakreemiga. Seejärel jaota segu erinevatesse anumatesse neljaks portsjoniks.
2.Sidrunikreemisegu- riivi terve sidrun võimalikult peenikese riiviga ja pigista juurde sidrunimahl, lisa suhkrut ja seejärel põhikreemisegu.
3.Kiivikreemi jaoks purusta kiivid saumiksriga, lisa natuke suhkrut ja siis põhikreemisegu.
4.Porgandikreem- riivi porgandid, lisa suhkrut ja sega juurde põhikreemisegu.
Ja siis polegi muud, kui küpsised korraks kohvi või tee seest läbi kasta ning hakata kihte laduma ja nende vahele kreemi loopima. Kõige peale määrisin põhikreemisegu, kui seda rohkem üle jääb võib kogu tordi sellega ümbert ära kaunistada ja kõige lõpuks shokolaadi puru peale raputada. Head maiustamist!






See porgandi-ricottakreem oli nii hea, et mul tuli veel paar mõtet kuidas seda kasutada saaks. Varsti-varsti proovin järgi ja annan teada, kuidas õnnestus.